+381 65 229-6033
+381 64 316-6665
18000 Niš, Vizantijski bulevar 86, I sprat

Kreativnost kod dece

Kreativnost dece se prepoznaje u njihovim originalnim ili neuobičajenim pitanjima, odgovorima, mudrim izjavama i i maštovitosti i neophodno je to stalno podsticati i razvijati. 
Svako dete je stvaralac, pa je zadatak  i roditelja i vaspitča da mu obezbedi nesmetano ispoljavanje i
razvoj te sposobnosti. Potrebno im je omogućiti, ponuditi, aktivnosti koje će odgovarati razvoju svih osobina ličnosti. Moramo ih podstaći da više tragaju za odgovorima, nego da ih usvajaju u gotovom vidu. Na taj način će biti aktivnija u traganju za novinama, nego u prilagođavanju postojećem stanju. Dete još u vrtiću pokazuje i izražava svoje talente prema određenim aktivnostima. Mnogo je dece koja već tada počinju da pevaju i nastupaju na raznim manifestacijama samostalno ili u horu. Neki su talentvovani za sport i već u tim godinama počinju da treniraju trčanje, fudbal ili balet…

Ttreba obratiti pažnju na kvalitet mišljenja I pamćenja, uspešnost u nekim kreativnim aktivnostima, sposobnost da se bude vođa, umetničku osetljivost, neke mehaničke sposobnosti i fizičku spremnost. Deci treba obezbediti sredstva, materjal i sav pribor potreban za razne stvaralačke aktivnosti. Tako se može očekivati da će svako od njih biti u stanju da nađe ono za šta ima najviše interesovanja i šta je najbolje uskladjeno sa njegovim razvojnim potrebama.

Zato je važno sa decom razgovarati, pričati im, pokazivati im, učiti ih i usmeravati dok ne stasaju u prave male ljude koji počinju da samostalno uče i rade, bore se i napreduju.

Uskrsnja Radionica

Uskrsnja Radionica

Uskrsnji praznici su odlicna prilika da [...]
Roditeljski Kutak

Roditeljski Kutak

Dragi Roditelji Vrtic Zum - Zum i Psih [...]
Krenula sa radom likovno-kreativna radionica

Krenula sa radom likovno-kreativna radionica

 Likovno-kreativna radionica u vrti [...]
Novogodisnja Carolija

Novogodisnja Carolija

Prva novogodisnja predstava pod nazivom [...]

Fk Radnicki Nis